RIJLES VOOR RIJBEWIJS B IN AMSTERDAM (OOK AUTOMAAT)

Wil je een autorijbewijs B en ben je op zoek naar een verkeersschool of rijschool in Amsterdam en omgeving die goed rijles geeft? Dan ben je bij Verkeersschool Nelen aan het juiste adres. Dankzij onze deskundige rij-instructeurs hoef je minder rijlessen te nemen. Je bent dus goedkoper uit!

RIJBEWIJS B : IN HET KORT

 • Vanaf je 16e mag je theorie-examen doen voor het theoriecertificaat voor de personenauto. Het theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.
 • Voor het theoriebewijs bij rijbewijs B (personenauto) geven wij klassikale opleidingen waarmee je een grotere slagingskans hebt (door de week ’s avonds of op zaterdag).
 • Je mag al autorijlessen nemen als je nog geen theoriecertificaat hebt.
 • Vanaf 16,5 jaar mag je starten met autorijlessen in de praktijk.
 • Vanaf 17 jaar mag je bij het CBR praktijkexamen doen voor het rijbewijs B (zie ook www.2ToDrive.nl).
 • Met een van de Nelen pakketten  ben je voordeliger uit!
 • Wij verzorgen ook spoedopleidingen: je rijbewijs in 1 of 2 maanden.
 • Plan zelf je rijlessen en bekijk je betalingen op Rijlesplanner.nl (via onze gratis app).
 • Het CBR is de instelling die de tussentijdse Toets (TTT) en Praktijkexamen B afneemt.
 • Voordat een praktijkexamen of TTT aangevraagd kan worden, moet de leerling een Gezondheidsverklaring aan vragen en de Verkeersschool machtigen via mijn.cbr.nl.
 • Wij bieden ook begeleiding aan bij bijvoorbeeld rijangst.
 • Lees hieronder de uitgebreide informatie!

IETS UITGEBREIDER

Renault

Wij geven autorijles in een Renault Clio Bi-fuel en Renault Capture Bi-fuel. Onze automaat is een elektrische Renault Megane  . De lesauto’s zijn voorzien van airco, ABS, stuurbekrachtiging, navigatie en in de winter voorzien van winterbanden.

Lees verder »

THEORIEOPLEIDING AUTORIJBEWIJS B

Wil je snel je rijbewijs opleiding voltooien? Dan is het zeer verstandig en van groot belang dat je theorie van de verkeersregels al kent. Dan hoeft je instructeur…

Lees verder »

PRAKTIJKOPLEIDING AUTORIJBEWIJS B

Wanneer je je rijbewijs voor een personenauto (schakelwagen) of automaat wilt volgen heb je verschillende opties. Je kan losse lessen volgen of gebruik maken van een van de voordeelpakketten.

Lees verder »

SPOEDOPLEIDING AUTORIJBEWIJS B

Een proefles gaat altijd vooraf aan een spoedopleiding. De opleiding in 4, 6, 8 weken of zelfs in 10 dagen behalen?

Lees verder »

RIJBEWIJS-APP

Bij aanvang van je rijopleiding, krijg je van ons een code toegezonden. Met je smartphone kan je dan de bijbehorende gratis rijbewijs-app downloaden.

Lees verder »

2TODRIVE

Je kan al vanaf de leeftijd van 16,5 jaar starten met de autorijopleiding voor autorijbewijs B. Zodra je 17 jaar bent, kun je dan examen doen.

Lees verder »

RIJLES VOOR FAALANGST

De meeste rijinstructeurs van onze verkeersschool zijn opgeleid om mensen met faalangst of rijangst te begeleiden. Door een speciale aanpak…

Lees verder »

OVERIGE INFORMATIE

Wil je meer weten over de rijschool, de instructeurs, de tussentijdse toets of het praktijkexamen? Wij bieden je alle informatie die je nodig hebt.

Lees verder »

DE LESAUTO’S: AUTOMAAT EN HANDGESCHAKELD

Wij geven autorijles in ruim 20 meest moderne en recente Renault Clio Bi-fuel,  Renault Capture Bi-fuel. Het merk automaat dat we rijden is de elektrische Renault Megane . De lesauto’s zijn voorzien van airco, ABS, stuurbekrachtiging, navigatie en in de winter voorzien van goede winterbanden. In de lesauto’s mag niet worden gerookt. Wij geven rijles voor de personenauto in heel Amsterdam en omgeving zoals Zaandam, Purmerend, Amstelveen, Badhoevedorp, Volendam en noem maar op.

THEORIELES B

Wanneer je vlot je opleiding voor je rijbewijs wilt voltooien is het zeer verstandig en van groot belang dat je theorie van de verkeersregels al kent. Dan hoeft je instructeur dat immers niet meer in de auto uit te leggen. Je kan dat uiteraard thuis leren door zelfstudie. Uit jarenlange ervaring is echter gebleken dat je een grotere slagingskans hebt, wanneer je een klassikale theorieopleiding volgt. Je wordt dan direct getoetst en krijgt direct uitleg over zaken die je niet begrijpt.

Verkeersschool Nelen  biedt 2 soorten theoriecursussen aan:

AVONDCURSUS (4 AVONDEN IN 2 WEKEN):

 • Avondcursus is in Amsterdam.
 • Start: elke 1e dinsdag van de maand.
 • Tijdsduur: van 19.00 uur tot ca 22.00 uur op dinsdag en donderdag.
 • Kosten: € 194,- inclusief Theorieboek met internetcode.

DAGOPLEIDING (1 ZATERDAG):

 • Elke maand: De 3e zaterdag in Amsterdam.
 • Tijdsduur: van 9.00 uur tot ca. 17.00 uur (incl. pauzes waarin wij koffie en thee verzorgen, zelf lunch meebrengen).
 • Kosten: € 194,- inclusief Theorieboek met internetcode.

Het theorie-examen kan je bij het CBR aanvragen of via de Verkeersschool. Het theorie-examen mag je doen vanaf het moment dat je 16 bent. Om het autotheorie-examen te halen, worden er drie examenonderdelen getoetst, namelijk: gevaarherkenning, kennis en inzicht.

 • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet beantwoorden.
 • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden.
 • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden.

Eenmaal geslaagd is je theoriediploma 1,5 jaar geldig. Meer informatie over het theorie-examen vind je op www.CBR.nl.

PRAKTIJKOPLEIDING AUTORIJBEWIJS B

Wanneer je de opleiding voor een personenauto (schakelwagen) of automaat wilt volgen heb je verschillende opties. Je kan losse lessen volgen of gebruik maken van een van de voordeelpakketten.

De opleiding start altijd eerst met een proefles. In de proefles maak je kennis met je instructeur, krijg je meer informatie, wordt bekeken hoeveel lessen je zo ongeveer nodig hebt tot aan een examen. Ook nemen we de Gezondheidsverklaring door en lopen we door de voorwaarden heen. Deze proefles van een uur kost slechts € 45,00

SPOEDOPLEIDING RIJBEWIJS B

Een proefles gaat ook altijd vooraf wanneer mensen een spoedopleiding willen. De opleiding in 4, 6, 8 weken of zelfs in 10 dagen behalen? Dat kan. Er zitten wel wat regeltjes aan vast.

 • Houd rekening met examenwachttijd die nodig is om de aanvraag administratief en financieel te verwerken. Die wachttijd verschilt met de drukte bij CBR.
 • Je moet in bezit zijn van een theoriecertificaat en goed gekeurde Gezondheidsverklaring.
 • Je bent flexibel in je lestijden en je kan meerdere werkdagen overdag lessen.
 • En tot slot dien je je te houden aan de planning die de instructeur na de proefles afgeeft.

DE RIJBEWIJS-APP VAN VERKEERSSCHOOL NELEN

Bij aanvang van je rijopleiding krijg je van ons een code toegezonden. Met deze code kan je inloggen op www.rijlesplanner.nl. Hier plan je je afspraken en tref je je lesrooster, facturen, betalingen en vorderingen. En voor je smartphone kan je ook de bijbehorende gratis rijbewijs-app downloaden. Je treft hierin je hele rijlesplanner en de app geeft je een kwartier voorafgaand aan je rijles een melding, zodat je niets vergeet

2TODRIVE

Je kan al vanaf de leeftijd van 16,5 jaar starten met de autorijopleiding voor autorijbewijs B. Zodra je 17 jaar bent, kun je dan examen doen bij het CBR. Ben je geslaagd? Dan krijg je een volwaardig, definitief rijbewijs en geen voorlopig rijbewijs. Totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, mag je autorijden mits één van de door jou opgegeven begeleiders naast je zit. De overheid heeft deze mogelijkheid in het leven geroepen met de regeling 2toDrive. Op www.2toDrive.nl tref je hier meer informatie over.

AUTORIJLES VOOR MENSEN MET FAALANGST

De meeste rij-instructeurs van onze verkeersschool zijn opgeleid om mensen met faalangst of rijangst te begeleiden. Met een speciale aanpak begeleiden ze je naar het examen voor het autorijbewijs bij het CBR. Ook wanneer je je rijbewijs wel hebt, maar niet goed (meer) durft te rijden, kunnen deze instructeurs je weer op weg helpen. Ook als je bij een andere verkeersschool hebt gelest. Daarnaast begeleiden we mensen die van het CBR een rijproef moeten doen, bijvoorbeeld in verband met de medische situatie, leeftijd of na een overtreding.

OVERIGE INFORMATIE VAN RIJSCHOOL NELEN IN AMSTERDAM EN OMGEVING

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen een goede klik met hun instructeur hebben. Wij hebben meer dan 40 deskundige collega’s verbonden aan onze rijschool dus er is, desgewenst, altijd een mogelijkheid over te stappen naar een andere instructeur.

Bij elke rijopleiding voor de auto adviseren wij om elke week minimaal 2 lesuren achter elkaar lessen, dus een lesblok van 2 uur te plannen. Dit bespaart je tijd ten opzichte van een enkel uur, door bijvoorbeeld het herhalen wat eerder geleerd is, het plannen van afspraken etc. Bovendien is er in een langer blok meer mogelijk, zoals snelwegritten en verkennen van het examengebied.

De TTT
Een tussentijdse toets is niet verplicht. Deze wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Voor dit proefexamen kun je niet zakken. Wel krijg je een advies van de examinator, waardoor je weet waar je nog aan moet werken. Dan stijgt dus de kans dat je in één keer slaagt. Tijdens dit proefexamen kun je vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen.

Praktijkexamen
Wanneer je instructeur vindt dat je er klaar voor bent, zal je het praktijkexamen gaan doen voor het B-rijbewijs. Voordat wij een examen voor je kunnen plannen bij het CBR, moet je Verkeersschool Nelen machtigen door met je digid in te loggen op mijn.cbr.nl. Hierover vind je op www.CBR.nl meer informatie. Als een examen eenmaal aangevraagd is, staat deze vast. Daarom vragen wij de leerlingen altijd de examens te betalen voordat deze geboekt worden. Het invullen van een Gezondheidsverklaring is onderdeel van het examen. De Gezondheidsverklaring is bedoeld om te bezien of je gezondheid je deelname aan het verkeer niet in de weg staat. Je kan ons ook volgen op Facebook of Google+ !

Wanneer je meer informatie wilt of wanneer je je in wilt schrijven voor een rijopleiding bij Verkeersschool Nelen, kan je heel makkelijk je gegevens achterlaten via deze site. Er wordt vervolgens op de eerstvolgende werkdag contact met je opgenomen.

PRIJZEN VOOR AUTORIJLESSEN (B) THEORIE

 

Theorieboek inclusief online examentraining € 47,90
Theorieboek Engels en online examentraining € 76,50
Zaterdag- of avondcursus theorie incl. theorieboek € 194,00
Privé-theorieles per uur € 65,-
Theorie-examen € 64,-

 

PRIJZEN VOOR AUTORIJLESSEN (B) PRAKTIJK

 

Proefles / intake rij-opleiding (ca. 60 minuten) € 45,-
Rijles per uur € 65,-
10-uurs-pakket (bij betaling in 1x en vooraf) € 620,-
Nelen voordeelpakketten (zie ‘pakketten’) vanaf € 1285,-
Tussentijdse toets € 294,-
Praktijkexamen € 344,-

VOORDEELPAKKETTEN:

Het Nelen INSTAP-pakket. Dit omvat:
• 
1 theoriecursus inclusief theorieboek met internetcode, 15 uur rijles, 1 praktijkexamen bij het CBR.

Normaal € 1513,- nu € 1285,- (of in 2 termijnen*)

Het Nelen BASIS-pakket. Dit omvat:
1 theoriecursus inclusief theorieboek met internetcode, 26 uur rijles, 1 tussentijdse toets bij het CBR (TTT) en 1 praktijkexamen bij het CBR.

• Normaal € 2522,- nu € 2155,- (of in 3 termijnen*)

Het Nelen BASIS PLUS-pakket. Dit omvat alle ingrediënten voor jouw rijbewijs:
1 theoriecursus inclusief theorieboek met internetcode, 32 uur rijles, 1 tussentijdse toets bij het CBR (TTT) en 1 praktijkexamen bij het CBR.

• Normaal € 2912,- nu € 2487,- (of in 3 termijnen*)

Het Nelen premium pakket. Dit omvat: Theoriecursus incl. boek met internetcode, 40 uur rijles, 1 Tussentijdse toets en 1 praktijkexamen bij het CBR.

*Normaal € 3432,-  nu € 2899,- (of in 3 termijnen*)

Het Nelen premium + pakket. Dit omvat: Theoriecursus incl. boek met internetcode, 50 uur rijles, 1 Tussentijdse toets en 1 praktijkexamen bij het CBR.

*Normaal € 4082,- nu € 3414,- (of in 4 termijnen*)

Het Nelen HEREXAMEN -pakket. Dit omvat:

Ben jij gezakt voor je praktijkexamen? Dat is enorm balen, maar dit kan iedereen overkomen. Speciaal voor jou hebben wij een herexamen pakket. Het herexamen pakket bestaat uit: 10 uur rijles, 1 uur voorrijden en 1 herexamen.

  € 968,-

Wanneer je een pakket hebt afgenomen is het niet meer mogelijk om deze of een van onze anderen pakketten aan te schaffen. Mocht je de eerste keer niet slagen is het her examen pakket een goede keuze.

Theorie-examen                                                                                    

Bij de bovenstaande pakketten zit het theorie-examen niet inbegrepen. Dit kan wel aangevraagd worden via de Verkeersschool en hiervoor berekenen wij €55,-

* Bij betaling in termijnen berekenen wij € 25,- administratiekosten.

* Heb je je theorie al? Je kan het volledige theoriedeel uit je pakket laten en betaalt dan bij het Nelen INSTAP-pakket € 59,- minder en bij het Nelen BASIS pakket, Nelen BASIS PLUS pakket en Nelen Premium pakket € 75,- minder.

* In de bovenstaande pakketten is de intake/proefles niet inbegrepen. Voor een intake/proefles berekenen wij € 45,-

Het voordeel op alle pakketten geldt alleen bij betaling vooraf en in 1x (van het hele bedrag of in termijnbedrag)

Nog even wat kleine lettertjes: pakketten of termijnen worden vooruit betaald. Er is geen restitutie op hele pakketten of onderdelen behalve het 10-uurspakket. De pakketten zijn na afname 2 jaar geldig en niet overdraagbaar.