RIJLES AUTOBUS/TOURINGCAR (D) AMSTERDAM

Wilt u een rijbewijs D opleiding volgen en buschauffeur of touringcarbestuurder worden? Verkeersschool Nelen in Amsterdam verzorgt de volledige beroepsopleiding voor u.

bus

RIJBEWIJS D OPLEIDING VOLGEN BIJ NELEN IN AMSTERDAM

MEDISCHE KEURING

Voordat u de opleiding start zal u een medische keuring moeten doen bij een ARBO arts. Het CCV stelt deze keuring verplicht voor iedere kandidaat die de groot rijbewijs opleiding wilt volgen.

Lees verder »

DE PRAKTIJKLESSEN

Hoeveel rijlessen u nodig heeft, is vooraf natuurlijk niet te zeggen. Daarom spreken we graag eerst een intake (een les van 2 uur) af, waarna onze instructeur een goed advies…

Lees verder »

DE THEORIEOPLEIDING VAKBEKWAAMHEID (BASISKWALIFICATIE)

De theorieopleiding bestaat uit verschillende onderdelen.

Lees verder »

HET PRAKTIJKEXAMEN

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren (kenteken en rijbewijs). Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen.

Lees verder »

ESF-SUBSIDIE

De rijopleiding behoort tot de erkende opleidingen voor ESF Subsidie. Transport- en busbedrijven kunnen via Stichting Logistiekfonds Nederland deze subsidie aanvragen. Onze medewerkers kunnen u uiteraard hierin adviseren en ondersteunen.

Lees verder »

RIJBEWIJSKEURING

De medische keuring welke afgenomen moet worden door een arbo-arts is een verplicht onderdeel van deze opleiding. Voordat een keuring kan plaatsvinden moet er aan het begin van de opleiding een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Dit kan online via mijn.cbr.nl. Inloggen gaat via DigiD met SMS of App.

Na het invullen en betalen van de gezondheidsverklaring ontvangt u binnen enkele dagen een bericht met een bevestiging en documenten die u mee moet nemen naar de rijbewijskeuring.

PRAKTIJKLESSEN CATEGORIE D BIJ NELEN IN AMSTERDAM

Hoeveel rijlessen u nodig heeft, is vooraf natuurlijk niet te zeggen. Daarom spreken we graag eerst een intake (een les van 2 uur) af, waarna onze instructeur een goed advies kan geven over het te volgen lesprogramma tot aan het examen. Als u in het bezit bent van de theorie kan de praktijkopleiding met examen worden ingepland. Verkeersschool Nelen geeft altijd les in lesblokken van (minimaal) twee uur.

DE THEORIEOPLEIDING VAKBEKWAAMHEID (BASISKWALIFICATIE)

De theorieopleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Vakbekwaamheid I: Verkeer en techniek (afgekort RV1-D)
2. Vakbekwaamheid II: Administratie personenvervoer (afgekort V2D)

Om de code 95 te behalen, dien je één theorie-examen en twee praktijktoetsen extra te doen:
3. Vakbekwaamheid III: Administratie cases (afgekort V3D)
4. Toets besloten terrein (bijzondere verrichtingen)
5. Praktische toets (belading + administratie)

Lesdagen
Vakbekwaamheid I:   Verkeer en techniek                                                                                  4 lesdagen van 10:00 tot 16:00 uur
Vakbekwaamheid II + III:  Administratie                                                                                      3 lesdagen van 10:00 tot 16:00 uur

De praktijkopleiding
Zodra u de theorie heeft afgerond, begint uw praktijkopleiding. Een rijles duurt minimaal 2 uur.

HET PRAKTIJKEXAMEN BIJ CBR

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren (kenteken en rijbewijs). Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens kunt u te maken krijgen met een zogenaamde navigatie-opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator, rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer. Het examen duurt maximaal 85 minuten.

KOSTEN D

Excl. BTW Particulier
Intake (proefles) 2 uur € 190,00 € 196.00
Rijles per uur € 95,00 € 98,00
Praktijkexamen € 525,34 € 506,50
Rijbewijskeuring €   75,00 €   75,00
Vakbekwaamheid I (4 lesdagen) € 600,00 € 620,00
Vakbekwaamheid I examen €   73,60 €   74,60
Vakbekwaamheid II (2 lesdagen) € 300,00 €310,00
Vakbekwaamheid II examen €   73,60 €  74,60
Lesmateriaal € 183,00 € 200,00

KOSTEN CODE 95

Excl. BTW Particulier
Toets besloten terrein (incl. 3 lesuren en examen) € 416,40 € 428,50
Praktische Toets (incl. 3 lesuren en examen) €463,900 € 477,50
Vakbekwaamheid III (1 lesdag) €150,00 € 155,00
Vakbekwaamheid III examen €  73,60 €   74,60

Wij zijn Crkbo gecertificeerd en kunnen voor particulieren grotendeels btw vrij factureren.