BROMMER- EN SCOOTERRIJBEWIJS (AM) OPLEIDING IN DE OMGEVING AMSTERDAM

Snel en handig op je scooter, brommer of snorfiets door de stad? Daar heb je het rijbewijs AM voor nodig (ook wel scooterrijbewijs, bromfietsrijbewijs, brommerrijbewijs of bromfietscertificaat genoemd). Mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto) hebben automatisch het brommerrijbewijs en hoeven dus niet apart een opleiding hiervoor te volgen.

OPLEIDING RIJBEWIJS AM VOLGEN BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

THEORIE-OPLEIDING

Voordat je begint met de opleiding haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer.

Lees verder »

THEORIE-EXAMEN

Het bromfietstheorie-examen kun je aanvragen via het CBR of via de Verkeersschool. Het bromfietstheorie examen mag je doen vanaf het moment dat je 15,5 bent.

Lees verder »

BENIEUWD HOE HET EXAMEN BROMFIETS VERLOOPT?

Zo gaat het praktijkexamen bromfiets van het CBR.

Lees verder »

GESLAAGD

Wanneer je bent geslaagd, dan kan je de eerstvolgende werkdag naar je eigen gemeente om je bromfietsrijbewijs aan te vragen. Je neemt dan geldige legitimatie, pasfoto’s en geld mee.

Lees verder »

PRAKTIJKEXAMEN BROMFIETS

Op dezelfde dag als de praktijkopleiding, doe je het praktijkexamen bromfiets bij het CBR. Het bromfietspraktijkexamen bij het CBR wordt door ons voor je aangevraagd.

Lees verder »

PRAKTIJKOPLEIDING BROMFIETS EN SCOOTER

Wanneer je de theorie van het bromfietscertificaat hebt behaald, mag je vanaf je 16e verjaardag beginnen aan scooterrijlessen.

Lees verder »

THEORIE-EXAMEN VOOR RIJBEWIJS AM BIJ NELEN

Voor dat je met je opleiding begint moet je eerst je theoriecertificaat AM halen.

Wij verkopen in onze webshop uitstekende theorieboeken en online oefenexamens. Mocht je nog vragen hebben of meer uitleg willen, dan kan je altijd 1 van onze instructeurs boeken voor privé theorieles.

Het bromfietstheorie-examen kan je zelf bij het CBR reserveren of laten reserveren door de Verkeersschool. Je mag het doen vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent. Je krijgt 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben. Je krijgt de examenuitslag direct met korte toelichting op de vragen die fout beantwoord zijn. Het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

Wanneer je bent geslaagd voor je praktijkexamen, dan kan je de eerste volgende werkdag naar je eigen gemeente om je bromfietsrijbewijs aan te vragen. Bij je gemeente zal in de computer geregistreerd staan dat je bent geslaagd voor jouw scooterrijbewijs. Je neemt dan een geldige legitimatie, pasfoto’s en geld mee.

PRAKTIJK

Wanneer je de theorie van het bromfietscertificaat hebt gehaald, mag je vanaf je 16e verjaardag beginnen aan scooterrijlessen.

Verkeersschool Nelen verzorgt altijd eerst een proefles of intake voor de bromfietsopleiding. Deze les duurt ca. 1 uur en kost €39,50,-.

Onze ervaren bromfietsinstructeur kan dan zien hoe handig je bent met de scooter en hoe je verkeersinzicht is. Hiermee kan hij ook vaststellen of je in 1x de dagopleiding kan halen. Voor deze dag betaal je de vaste prijs van € 390,-. Je krijgt dan een spoedopleiding met scooter praktijkles en praktijkexamen bij het CBR.

Op deze dag volg je, mogelijk samen met andere leerlingen, 3 uur lang scooterrijlessen in de praktijk. Al onze scooters en brommers zijn uiteraard goedgekeurd en voldoen aan de eisen van het CBR. Wij hebben op de verkeersschool beschermende kleding. Wij vragen je wel om zelf hoge stevige schoenen te dragen. Als je wilt, mag je een eigen (goedgekeurde!) helm dragen. Uiteraard hebben wij ook voor elke leerling een geschikte helm.

HET PRAKTIJKEXAMEN BIJ HET CBR

Aansluitend doe je op dezelfde dag het praktijkexamen bromfiets bij het CBR.  Dit examen bij het CBR wordt door ons voor je aangevraagd. Het brommerexamen mag je doen vanaf het moment dat je 16 bent en je theorie hebt. Van ons krijg je een oproep, welke je samen met je legitimatie en het bewijs dat je geslaagd bent voor de brommertheorie, meeneemt naar het examen. Het brommerexamen duurt ca 45 minuten.

Op www.CBR.nl tref je meer informatie rondom het brommerexamen, zowel theorie als praktijk.

PRIJZEN SCOOTERRIJBEWIJS AM

 

Intake/Proefles (ca 60 minuten) € 39,50
Rijles per 1,5 uur €82,50
Theorieboek incl. 5 uur online theorie training € 47,90
Individuele theorieles € 88,50
Theorie-examen € 59,50
Dagopleiding Bromfiets + examen (inclusief 3 uur rijles) € 390,-
Toeslag op aparte inkoop AM-praktijkexamendag € 80,00