Om beroepschauffeur te blijven, zijn chauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u binnen de gestelde 5 jaar niet voldaan heeft aan deze nascholingsplicht, bent u niet meer vakbekwaam en mag u uw vak als beroepschauffeur niet meer uitoefenen totdat u wel de 35 uur gevolgd heeft.
De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. Van de 35 uur nascholing moet een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining (Het Nieuwe Rijden of Schadepreventie) volgen.
SOOB SUBSIDIE
In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat
medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven.
Onze nascholingen
Veel beroepschauffeurs zitten al jaren op de weg en dus is het meestal enige tijd geleden dat ze in de schoolbanken hebben gezeten. Desalniettemin is het goed om regelmatig je theoretische kennis bij te werken en opnieuw te ontdekken hoe het bijvoorbeeld zit met de huidige wet- en regelgeving op het gebied van rij-rusttijd en (nieuwe) verkeersregels. Ook wordt ingegaan of het effect van alcohol, medicijnen en drugs.
De beroepschauffeur communiceert dagelijks vele malen met klanten, collega’s en onbekenden. Veelal communiceren de chauffeurs onbewust op een manier die hij zichzelf in de loop van de jaren heeft aangeleerd. De chauffeur is het visitekaartje van de organisatie; het eerste contact van buitenstaanders met het bedrijf loopt vaak via de chauffeur. Deze cursus leert de chauffeur om onder verschillende omstandigheden op een professionele manier te communiceren.
De cursus Heftruck + Code 95 is een mooie combinatie waarbij je je heftruck certificaat behaalt en je ook gelijk 7 punten behaalt voor je bijscholing Code 95. In 1 dag wordt je theorie op het juiste niveau gebracht en je praktijkkennis is helemaal up-to-date.
De beroepschauffeur is dagelijks onderweg en bezig met fysieke arbeid. Een goede en juiste levenstijl is dan belangrijk. Let op je voeding, houding en blijf sportief! Hoe? In deze training geven tips en tricks over de juiste Leefstijl. Een erg leerzame en gezellige les, echt een toevoeging in je nascholingsprogramma!
Een EHBO training is eigenlijk een must voor iedereen en dus meteen ook een van onze populairste trainingen die we in de nascholing geven. Een dag vol belangrijke weetjes over eerste hulp bij ongelukken en levensreddend handelen.
In deze training verfrissen wij je theoretische kennis van de verkeersregels op, wordt je bijgepraat over de huidige wet-en regelgeving en doe je een verkeerstest.
Deze training bieden wij aan als e-learning programma en dat betekent dat je drie uur klassikale training krijgt en dat je 4 1/2 uur zelfstudie moet doen. Ideaal als je niet veel tijd hebt om klassikaal aanwezig te zijn!
OPLEIDINGEN NASCHOLING BIJ NELEN AMSTERDAM EN PURMEREND
THEORIE NASCHOLING CODE 95
Hier treft u de mogelijkheden aan van al onze beschikbare theorie lessen (klassikaal).
COMPLEET NASCHOLINGSPAKKET
Verkeersschool Nelen biedt u een compleet nascholingsprogramma, waarna u weer voor 5 jaar vakbekwaam bent en de code 95 op uw rijbewijs heeft.
BEKIJK DE PRIJZEN
U kunt bij ons kiezen voor het complete pakket of u kunt zelf een keuze maken uit de beschikbare opleidingen.
PRAKTIJK NASCHOLING CODE 95
Hier treft u de mogelijkheden aan voor al onze beschikbare praktijklessen.
INSCHRIJVEN
Hier kunt u zich voor 1 of meerdere opleidingen inschrijven.
THEORIE NASCHOLING CODE 95 C/D
Theorie: U 14 – Communicatieve en sociale vaardigheden
Tijdens de cursus behandelen we representativiteit en beroepshouding. Aan bod komen onder andere klantbenadering, commercieel gedrag, klachtenafhandeling, het handelen en denken vanuit diverse achtergronden en omgaan met stress situaties.
Theorie: U 15 – Sociale veiligheid en omgaan met agressie (beschikbaar vanaf september 2022)
Als chauffeur kom je regelmatig in contact met derden, zoals passagiers, verkeersdeelnemers en planners. Door gebrekkige, onvolledige of ongepaste communicatie kunnen er allerlei problemen ontstaan. Om kunnen gaan met bijvoorbeeld agressie en conflicten is dan van essentieel belang. Een code 95 cursus sociale veiligheid en omgaan met agressie is dan dus belangrijk.
Theorie: U 16 – Heftruck
Deze Heftruck opleiding bestaat uit een theoretisch- en praktisch gedeelte.
Theorie: U 19 – Leefstijl
Deze training omvat alles wat je moet weten over een gezonde leefstijl als chauffeur. Je krijgt tips over hoe je jezelf fit kan houden ondanks dat je veel uren achter het stuur zit. Een waarde aanvulling op ons nascholingsaanbod.
Theorie: U 21 – EHBO, Levensreddend handelen onderweg
De algemene standaardcertificering voor iedereen die in staat wil zijn om eerste hulp te kunnen bieden bij ongelukken. Met EHBO heeft u een grotere hoeveelheid kennis met betrekking tot ziektes, klachten en letsel en u kunt daardoor in meer noodgevallen hulpverlenen.
Theorie: U 24 – Chauffeursdag
Het doel van de cursus is het opfrissen van de theoretische kennis en praktische vaardigheden om een vrachtauto of autobus veilig en verantwoord te kunnen besturen. In de cursus wordt afhankelijk van de doelgroep en wensen van de klant aandacht besteed aan voertuigbeheersing, manoeuvreren, opfrissen van kennis omtrent verkeers- en vervoerswetgeving, communicatieve vaardigheden, fysieke belasting, omgaan met de passagiers, ergonomie en ladingzekering.
Theorie: U 45: Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis
Deze cursus behandelt alle elementen die een rol spelen bij een veilige, professionele verkeersdeelname. Centraal staat het bevorderen van de verkeersveiligheid door eigen gedrag, omgang met andere weggebruikers, verkleinen van de kans op schades en ongevallen en kennis van de actuele verkeersregels.
Ook geeft deze cursus handvatten en onderstreept de eigen verantwoordelijkheid van de chauffeur. Inzicht in beroepsrisico’s, oorzaken van arbeidsongevallen en hoe deze te voorkomen helpen de chauffeur om zijn beroep te kunnen blijven uitoefenen.
De waarde voor elke nascholingsdag is 7 uur.
PRAKTIJK NASCHOLING CODE 95 C/D
Het Nieuwe Rijden C/D – W01 (7 uur)
In deze les leert men economisch en milieuvriendelijk met het voertuig om te gaan. Een goede zaak om financiële besparingen te realiseren en een bijdrage te leveren aan een goed en acceptabel milieu
Waarde: 7 uur.
Rijoptimalisatie Schadepreventie C/D – W02 (7 uur)
In bus of vrachtwagen te volgen met 2 personen tegelijk. In deze les leert men defensiever te rijden en wordt men bewust gemaakt van de risicovolle situaties die men op de weg tegenkomt.
Alleen kan natuurlijk ook. Dan wordt deze training aangeboden als e-learning. Je lest dan drie uur en de resterende 4 uur volg je online via e-learning.
Waarde: 7 uur.
SOOB SUBSIDIE
In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB-, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Verkeersschool Nelen biedt verschillende opleidingen en cursussen aan welke te volgen zijn met subsidie van het SOOB Subsidiepunt.
Wat is SOOB en voor wie is het?
Iedere werkgever die werkzaam is binnen de transportbranche en SOOB afdraagt, mag zijn medewerkers met SOOB-subsidie laten opleiden. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak.
SOOB op rijbewijs C en CE
Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB verstrekt subsidie op alle onderdelen van de Rijopleiding C en/of CE.
Doorstroom
Je kunt met 65% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur of machinist mobiele (toren)kraan. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden.Â
• Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Alleen kandidaten met een positief testadvies komen voor subsidie in aanmerking.*
• De kandidaat is in dienst bij een werkgever die afdraagt aan SOOB. Dit kan ook een kandidaat zijn die bij een andere werkgever heeft gewerkt, als deze maar afdraagt aan SOOB.
• Je biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan als chauffeur goederenvervoer of machinist mobiele (toren)kraan.Â
• De kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. Jij betaalt alle niet-subsidiabele kosten van de opleiding.
*) Je kunt een negatieve testuitslag naast je neerleggen. Je ontvangt de subsidie dan pas nadat de kandidaat de opleiding met succes heeft afgerond.Â
Zij-instroom
Je kunt met 50% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden.
• Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Je kunt alleen subsidie aanvragen voor kandidaten met een positief testadvies.
• Je vraagt van de kandidaat een maximale eigen bijdrage van 15% van de subsidiabele kosten.
• Voordat je de subsidie aanvraagt, bied je de kandidaat een baangarantie als chauffeur goederenvervoer voor ten minste één jaar en gemiddeld 32 uur per week. De baangarantie gaat binnen één maand na het afronden van de opleiding in.
SOOB op Nascholing Code 95
Wilt u medewerkers laten nascholen? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van de 35 uur nascholing waarvan tenminste één praktijkdag. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.
Welke subsidies zijn er?
Bekijk hier het volledige overzicht van alle subsidies voor de nascholing cursussen. Let op, wij bieden niet alle cursussen uit dat overzicht aan. In het menu op deze pagina zie je welke cursussen wij aanbieden. Hebt u een vraag? Bel ons! Wij geven graag advies op maat.
Â
Â