WRM-BIJSCHOLINGEN VOOR RIJ-INSTRUCTEURS IN REGIO AMSTERDAM

Wanneer je rij-instructeur bent, is je WRM-instructiecertificaat vijf jaar geldig. Op je WRM-bevoegdheidspas staat daarom een geldigheidsdatum. Het is belangrijk dat je vóór deze verloopdatum de verplichte WRM-bijscholingen volgt. Anders verlengt IBKI je bevoegdheid niet en krijg je geen nieuwe WRM-certificaat toegestuurd. Dat betekent dat je dus geen instructie meer mag geven. Voorkom dat!

Wacht niet met je verplichte bijscholing (praktijk en theorie) tot vlak voor je verloopdatum. Je hebt tijd nodig om je bijscholingen te plannen en IBKI heeft tijd nodig voor de administratieve verwerking en de productie van het pasje.

RIJ-INSTRUCTEURS HEBBEN BIJSCHOLINGSVERPLICHTING BINNEN VIJF JAAR

PRAKTIJKBEGELEIDING

Je geeft één keer in de periode van vijf jaar een praktische rijles. Een IBKI-examinator beoordeelt deze rijlessen.

THEORETISCHE BIJSCHOLING

Je volgt 6 dagdelen (= 3 volledige dagen) theoriecursussen. Hierbij doe je geen examen, maar je aanwezigheid is wel verplicht.

DIVERSE CURSUSSEN

Verkeersschool Nelen biedt diverse cursussen voor bijscholing als rij-instructeur. Regelmatige bijscholing is verplicht in dit vakgebied.

BIJSCHOLING PRAKTIJKBEGELEIDING RIJ-INSTRUCTEUR

De verplichte praktische bijscholing rij-instructeur van IBKI, IBKI noemt dit de “Praktijkbegeleiding”.

De praktijkbegeleiding  wordt uitgevoerd door IBKI. Dit gebeurt tijdens een door jou aan een leerling gegeven rijles op een met jou overeengekomen dag en tijdstip. Het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden.
Indien je zakt voor je eerste praktijkbegeleiding heb je twee keer de mogelijkheid om een herexamen te doen. Indien je  voor het derde examen zakt, moet je het educatief traject volgen.

Tijdens de praktijkbegeleiding geef je les aan een echte CBR leerling. Je mag dus niet op examen gaan met een leerling die zijn rijbewijs al heeft voor de betreffende categorie. Tevens mag je niet op examen gaan met een leerling die zijn TTT of CBR examen al  heeft gedaan.
Houd er rekening mee dat de leerling over een voldoende voertuigbeheersing moet beschikken.

Het lesonderwerp dat je geeft tijdens de praktijkbegeleiding, moet een nieuw aan te leren lesonderwerp zijn. De leerling mag de les dus nog niet eerder gehad hebben. Tevens dient de les aan te sluiten bij het werkelijke aanvangsniveau van de leerling. Bij de controle aanvangsniveau beoordeelt de examinator het aanvangsniveau  van de leerling. Als het aanvangsniveau  niet aansluit bij de instructiekaart of het lesdoel, kan de examinator in overleg met jou een ander lesonderwerp kiezen. Het advies van de IBKI examinator is hierbij leidend.

THEORETISCHE BIJSCHOLING VIA VERKEERSSCHOOL NELEN

Je mag zelf bepalen welke theoretische bijscholingscursussen je gaat volgen. De opzet van deze wet is immers dat je je kennis verrijkt en daarbij cursussen volgt die het beste bij je passen, dus naar eigen keuze. IBKI keurt regelmatig bestaande en nieuwe cursussen. Regelmatig komen er nieuwe cursussen bij en vervallen er ook weer cursussen die al langer werden gegeven of die niet meer voldoen.

Zie het cursusoverzicht onderaan, op deze pagina. Belangrijk advies: volg zo spoedig mogelijk je eerste bijscholing rijinstructeur. Zo loop je niet het risico je rijinstructie-bevoegdheid te verliezen als je te laat bent en er geen plaats meer voor je zou zijn.

LET OP dat je niet 2 keer dezelfde bijscholingscursus volgt! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Verder is het verplicht één bijscholing bij te wonen over wetgeving.

SCHRIJF JE IN VOOR DE BIJSCHOLINGSCURSUSSEN

 

Bekijk HIER de prijzen van de WRM bijscholingscursussen.