CARAVAN OF AANHANGER RIJBEWIJS BE BIJ NELEN AMSTERDAM

Om in het bezit te komen van dit aanhanger rijbewijs moet er (naast een gezondheidsverklaring verklaring) 1 examen worden afgelegd: een praktijkexamen “B/E “.
Op het rij-examen  moet u aantonen dat u voldoende kundig bent om zelfstandig met een auto met aanhanger of caravan aan het verkeer deel te nemen en daarmee te manoeuvreren.

Vooral de bijzondere verrichtingen vereisen de nodige aandacht. Tijdens de aanhangerrijlessen leren wij u bij Verkeersschool Nelen Amsterdam perfect met de auto en aanhangwagen om te gaan.

AANHANGERRIJBEWIJS ACHTER DE PERSONENAUTO: E ACHTER B

RIJBEWIJS BE BINNEN 1 DAG

Verkeersschool Nelen biedt voor rijbewijs BE een dagopleiding aan! Of dit haalbaar voor jou is, dat schatten we in tijdens de proefles  van anderhalf uur

Lees verder »

DE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN RIJBEWIJS B

Rijbewijs B geeft uitsluitend de bevoegdheid om een personenauto te besturen met een aanhangwagen of caravan waarvan het ledig gewicht + het laadvermogen minder is dan 750 kg.

Lees verder »

OPLEIDING BE-RIJBEWIJS BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

Vooral de bijzondere verrichtingen vereisen de nodige aandacht. Tijdens de aanhangerrijlessen leren wij je bij Verkeersschool Nelen Amsterdam perfect met de auto en aanhangwagen om te gaan.

Lees verder »

GEZONDHEIDSVERKLARING

Voordat er een BE dagopleiding en praktijkexamen ingepland kan worden moet er eerst een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Dit kan online via mijn.cbr.nl. Inloggen gaat via DigiD met SMS of App.

Na het invullen en betalen van de gezondheidsverklaring ontvangt u binnen enkele werkdagen of weken een bericht met de beslissing van het CBR of u rijdgeschikt bent voor de aanhanger achter de auto rijbewijs. Het kan voorkomen dat u ook een rijbewijskeuring moet inplannen. Dit kunt u via de verkeersschool regelen en wij plannen een afspraak in bij de arboarts die gerectificeerd is door het CBR.

OPLEIDING BE RIJBEWIJS VOLGEN? HET KAN IN 1 DAG!

Eerst spreken we een proefles af. Deze rijles kost € 93,- en duurt anderhalf uur.

Tijdens deze rijles beoordeeld onze instructeur jouw vaardigheden, leervermogen en maak je kennis met de instructeur en het voertuig. Na deze les kunnen wij inschatten of dit binnen 1 dag te doen is.

Het BE pakket bestaande uit  6 uur rijles op dagopleiding en een praktijkexamen kost € 690,-

U MAG MET UW RIJBEWIJS B (PERSONENAUTO) ALLEEN, AANHANGERS EN CARAVANS VOORTBEWEGEN ONDER DE VOLGENDE VOORWAARDEN!

Rijbewijs B geeft uitsluitend de bevoegdheid om een personenauto te besturen met een aanhangwagen of caravan waarvan het ledig gewicht + het laadvermogen minder is dan 750 kg. Het is bovendien toegestaan om een zwaardere aanhangwagen voort te bewegen dan 750 kg met alleen rijbewijs B, maar dan wel gebonden aan de volgende voorwaarden: Het ledig gewicht + het laadvermogen van het trekkend motorvoertuig en de aanhangwagen of caravan samen mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

BE KOSTEN PRAKTIJK INCL. BTW

 

Proefles/ intake (anderhalf uur) € 93,-
BE-pakket dagopleiding(6 uur) en 1e praktijkexamen) € 690,-
Herexamen € 361,50
Losse rijles per uur €70,00