OPLEIDING MOTORRIJBEWIJS BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

Wist je dat wij motorrijles geven van ’s ochtends 08.00 tot ’s avonds 19.30 uur? Dus ook de werkende Nederlander kan bij Verkeersschool Nelen de opleiding voor het motorrijbewijs volgen. Uiteraard houden we wel rekening met de seizoenen ! Zoals in de winter, met een goed wintermotorpak en handvatverwarming kan je les niet meer stuk !

Wij bieden een betrouwbare en doeltreffende motorrijopleiding onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs. Bij Verkeersschool Nelen leer je echt motorrijden !

MOTORRIJLESSEN IN DE HELE REGIO AMSTERDAM

OP WELKE MOTOR MAG JE RIJDEN?

Voor verschillende categorieën motoren gelden verschillende minimumleeftijden.

Lees verder »

PRAKTIJKEXAMEN MOTOR DOEN?

Zo gaat het bij het praktijkexamen motor van het CBR.

Lees verder »

DE THEORIELESSEN EN -EXAMENS

Omdat de meest leerlingen al een auto- of brommerrijbewijs hebben, is een thuisstudiepakket voor de motortheorie ruim voldoende.

Lees verder »

PRAKTIJKEXAMEN MOTORRIJBEWIJS

Voor het motorrijbewijs dien je twee praktijkexamens af te leggen: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Lees verder »

PRAKTIJKOPLEIDING MOTOR BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

Verkeersschool Nelen  geeft motorrijles met de beste motorinstructeurs en afgestemde lesmotoren voor alle categorieën.

Lees verder »

DE LEEFTIJDSGRENZEN VOOR MOTOREN

 • Rijbewijs A1 (125cc, ofwel 11 kiloWatt)
  • Theorie-examen vanaf 17 jaar
  • Praktijkexamen vanaf 18 jaar

   

 • Rijbewijs A2 (tot 35 kiloWatt)
  • Theorie-examen vanaf 17 jaar
  • Praktijkexamen vanaf 20 jaar (Rijbewijshouder A1 hoeft alleen het getrapte examen te doen, dus geen AVB- en theorie-examen)

   

 • Rijbewijs A (onbeperkt vermogen)
  • Theorie vanaf 21 jaar. Als de kandidaat in het bezit is van A2 hoeft deze geen theorie-examen te doen.
  • Praktijkexamen vanaf 21 jaar. Is de rijbewijshouder nog geen 2 jaar in het bezit van de categorie A2? Dan mag deze alleen motoren besturen voor de categorie A1 en A2 tot het bereiken van de leeftijd van 24. De code vervalt ook na tweejarig bezit van het rijbewijs. Kandidaten onder de 24 jaar krijgen de categorie A met de code 80 (Alleen 3-wielige voertuigen) op het rijbewijs
  • Rijbewijshouders A2 moeten een getrapt praktijkexamen doen(geen AVB, en theorie) voor het A-rijbewijs

HAAL JE THEORIE-EXAMEN BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

Met het B-rijbewijs mag je wel beginnen met motorlessen. Wanneer je toe bent aan het AVD-examen moet je wel in het bezit zijn van het theoriecertificaat voor de motor. Omdat de meeste leerlingen al een auto- of brommerrijbewijs hebben, is een thuisstudiepakket voor de motortheorie ruim voldoende. Wij verkopen in onze webshop uitstekende theorieboeken en online oefenexamens. Mocht je nog vragen hebben of meer uitleg willen, dan kan je altijd 1 van onze motorinstructeurs boeken voor een 2 uur privé theorieles.

Voor het aanvragen van een theorie-examen helpen wij je uiteraard graag !

DE PRAKTIJKOPLEIDING EN -EXAMENS VAN HET MOTORRIJBEWIJS

Verkeersschool Nelen geeft motorrijles met de beste motorinstructeurs en afgestemde lesmotoren voor alle categorieën. Niet voor niets hebben wij de naam dat voor zo velen het succesvolle “motorleven” bij ons is begonnen.

Voor het motorrijbewijs dien je twee praktijkexamens af te leggen

 1. Het praktijkexamen “Voertuigbeheersing”. Tijdens de motorrijlessen van deze module leer je de motor te beheersen op het oefenterrein naast Verkeersschool Nelen. Je leert twaalf bijzondere verrichtingen waarvan er op het examen 7 worden gevraagd te laten zien.
 1. Het praktijkexamen “Verkeersdeelneming”. Tijdens de motorrijlessen van deze module leer je veilig met de motor door het verkeer te rijden. Je doet ervaring op in alle verkeerssituaties.

Je kunt uiteraard zelf kiezen wat voor soort praktijkopleiding je wilt volgen. Spoed of regulier, alles is mogelijk. Een motorles duurt altijd 1.5 uur en kan met 1 of 2 leerlingen tegelijk plaatsvinden.

Tijdens de opleiding gebruik je je eigen goedgekeurde, beschermende kleding. Mocht je die niet hebben, dan hebben wij een assortiment beschermende kleding en helmen waar je kosteloos gebruik van kan maken.

PRIJZEN RIJLES MOTOR (A) BIJ NELEN IN AMSTERDAM EN OMGEVING

 

Theorieleerboek incl. 5 uur online examen training € 49,95
Theorie-examen € 56,90
Privé-theorieles per uur € 65,00
Intake / proefles (ca. 90 minuten) € 45,00
Rijles per anderhalf uur € 97,50
Combi pakket AVB / AVD (bestaat uit 19 uur rijles, AVB en AVD examen) € 1631,00
AVB-examen € 229,50
AVD-examen € 377,50


Nog even wat kleine lettertjes: pakketten worden in 1x vooruit betaald. Er is geen restitutie op hele pakketten of onderdelen. De pakketten zijn na afname 2 jaar geldig en niet overdraagbaar.