NASCHOLING BIJ VERKEERSSCHOOL NELEN

Om beroepschauffeur te blijven, zijn chauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen.  Als u binnen de gestelde 5 jaar niet voldaan heeft aan deze nascholingsplicht, bent u niet meer vakbekwaam en mag u uw vak als beroepschauffeur niet meer uitoefenen totdat u wel de 35 uur gevolgd heeft.

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn. Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingscursussen. Van de 35 uur nascholing moet een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining (Het Nieuwe Rijden of Schadepreventie) volgen.

bel snel voor deelname: 020-6922223

ACTUALISERING THEORIE VAKBEKWAAMHEID CODE 95 (U45)
Veel beroepschauffeurs zitten al jaren op de weg en dus is het meestal enige tijd geleden dat ze in de schoolbanken hebben gezeten. Desalniettemin is het goed om regelmatig je theoretische kennis bij te werken en opnieuw te ontdekken hoe het bijvoorbeeld zit met de huidige wet- en regelgeving op het gebied van rij-rusttijd en (nieuwe) verkeersregels. Ook wordt ingegaan of het effect van alcohol, medicijnen en drugs.

SOCIALE EN COMMUNICATIEVE VAARDIGHEDEN (U14)
De beroepschauffeur communiceert dagelijks vele malen met klanten, collega’s en onbekenden. Veelal communiceren de chauffeurs onbewust op een manier die hij zichzelf in de loop van de jaren heeft aangeleerd. De chauffeur is het visitekaartje van de organisatie; het eerste contact van buitenstaanders met het bedrijf loopt vaak via de chauffeur. Deze cursus leert de chauffeur om onder verschillende omstandigheden op een professionele manier te communiceren.

HEFTRUCKOPLEIDING (1 DAG) (Ook beschikbaar zonder code 95)
De cursus Heftruck  + Code 95 is een mooie combinatie waarbij je je heftruck certificaat behaalt en je ook gelijk 7 punten behaalt voor je bijscholing Code 95. In 1 dag wordt je theorie op het juiste niveau gebracht en je praktijkkennis is helemaal up-to-date.

LEEFSTIJL (U19)
De beroepschauffeur is dagelijks onderweg en bezig met fysieke arbeid. Een goede en juiste levenstijl is dan belangrijk. Let op je voeding, houding en blijf sportief! Hoe? In deze training geven tips en tricks over de juiste Leefstijl. Een erg leerzame en gezellige les, echt een toevoeging in je nascholingsprogramma!

EHBO (LEVENSREDDEND HANDELEN (U21)
Een EHBO training is eigenlijk een must voor iedereen en dus meteen ook een van onze populairste trainingen die we in de nascholing geven. Een dag vol belangrijke weetjes over eerste hulp bij ongelukken en levensreddend handelen.

VERKEERSEDUCATIE (U47)   e-learning
In deze training verfrissen wij je theoretische kennis van de verkeersregels op, wordt je bijgepraat over de huidige wet-en regelgeving en doe je een verkeerstest.
Deze training bieden wij aan als e-learning programma en dat betekent dat je drie uur klassikale training krijgt en dat je  4 1/2 uur zelfstudie moet doen. Ideaal als je niet veel tijd hebt om klassikaal aanwezig te zijn!

 


Cursuskalender bekijken

OPLEIDINGEN NASCHOLING BIJ NELEN AMSTERDAM EN PURMEREND

THEORIE NASCHOLING CODE 95

Hier treft u de mogelijkheden aan van al onze beschikbare theorie lessen (klassikaal).

Lees verder »

COMPLEET NASCHOLINGSPAKKET

Verkeersschool Nelen biedt u een compleet nascholingsprogramma, waarna u weer voor 5 jaar vakbekwaam bent en de code 95 op uw rijbewijs heeft.

Lees verder »

BEKIJK DE PRIJZEN

U kunt bij ons kiezen voor het complete pakket of u kunt zelf een keuze maken uit de beschikbare opleidingen.

Lees verder »

PRAKTIJK NASCHOLING CODE 95

Hier treft u de mogelijkheden aan voor al onze beschikbare praktijklessen.

Lees verder »

INSCHRIJVEN

Hier kunt u zich voor 1 of meerdere opleidingen inschrijven.

Lees verder »

THEORIE NASCHOLING CODE 95 C/D

Theorie: U 14 – Communicatieve en sociale vaardigheden

Tijdens de cursus behandelen we representativiteit en beroepshouding. Aan bod komen onder andere klantbenadering, commercieel gedrag, klachtenafhandeling, het handelen en denken vanuit diverse achtergronden en omgaan met stress situaties.

Theorie: U 15 – Sociale veiligheid en omgaan met agressie (beschikbaar vanaf september 2022)

Als chauffeur kom je regelmatig in contact met derden, zoals passagiers, verkeersdeelnemers en planners. Door gebrekkige, onvolledige of ongepaste communicatie kunnen er allerlei problemen ontstaan. Om kunnen gaan met bijvoorbeeld agressie en conflicten is dan van essentieel belang. Een code 95 cursus sociale veiligheid en omgaan met agressie is dan dus belangrijk.

Theorie: U 16 – Heftruck

Deze Heftruck opleiding bestaat uit een theoretisch- en praktisch gedeelte.

Theorie: U 19 – Leefstijl

Deze training omvat alles wat je moet weten over een gezonde leefstijl als chauffeur. Je krijgt tips over hoe je jezelf fit kan houden ondanks dat je veel uren achter het stuur zit. Een waarde aanvulling op ons nascholingsaanbod.

Theorie: U 21 – EHBO, Levensreddend handelen onderweg

De algemene standaardcertificering voor iedereen die in staat wil zijn om eerste hulp te kunnen bieden bij ongelukken. Met EHBO heeft u een grotere hoeveelheid kennis met betrekking tot ziektes, klachten en letsel en u kunt daardoor in meer noodgevallen hulpverlenen.

Theorie: U 24 – Chauffeursdag

Het doel van de cursus is het opfrissen van de theoretische kennis en praktische vaardigheden om een vrachtauto of autobus veilig en verantwoord te kunnen besturen. In de cursus wordt afhankelijk van de doelgroep en wensen van de klant aandacht besteed aan voertuigbeheersing, manoeuvreren, opfrissen van kennis omtrent verkeers- en vervoerswetgeving, communicatieve vaardigheden, fysieke belasting, omgaan met de passagiers, ergonomie en ladingzekering.

Theorie: U 45: Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis

Deze cursus behandelt alle elementen die een rol spelen bij een veilige, professionele verkeersdeelname. Centraal staat het bevorderen van de verkeersveiligheid door eigen gedrag, omgang met andere weggebruikers, verkleinen van de kans op schades en ongevallen en kennis van de actuele verkeersregels.

Ook geeft deze cursus handvatten en onderstreept de eigen verantwoordelijkheid van de chauffeur. Inzicht in beroepsrisico’s, oorzaken van arbeidsongevallen en hoe deze te voorkomen helpen de chauffeur om zijn beroep te kunnen blijven uitoefenen.

 

De waarde voor elke nascholingsdag is 7 uur.

PRAKTIJK NASCHOLING CODE 95 C/D

Het Nieuwe Rijden C/D – W01 (7 uur)
In deze les leert men economisch en milieuvriendelijk met het voertuig om te gaan. Een goede zaak om financiële besparingen te realiseren en een bijdrage te leveren aan een goed en acceptabel milieu
Waarde: 7 uur.

Rijoptimalisatie Schadepreventie C/D – W02 (7 uur)
In bus of vrachtwagen te volgen met 2 personen tegelijk. In deze les leert men defensiever te rijden en wordt men bewust gemaakt van de risicovolle situaties die men op de weg tegenkomt.

Alleen kan natuurlijk ook. Dan wordt deze training aangeboden als e-learning. Je lest dan drie uur en de resterende 4 uur volg je online via e-learning.

Waarde: 7 uur.

NASCHOLING PRIJZEN THEORIEDAG CODE95

Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis C/D – U 45-3 M1 € 181,50 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
Veiligheid tijdens het werk, leefstijl en gezondheid C/D – U 45-3 M4 € 181,50 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
Laden en lossen, rijden en rusten C/D – U 45-3 M5 € 181,50 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
Communicatieve en sociale vaardigheden – U14 € 181,50 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
EHBO / BHV – U21 € 174,15 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
 

NASCHOLING PRIJZEN PRAKTIJKDAG CODE95

Het Nieuwe Rijden C/D – W01-1 (7 uur) € 332,75 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)
Rijoptimalisatie Schadepreventie C/D – W02-1 (7 uur) € 332,75 (exclusief aan- en afmeldkosten CCV)