IN HET PROTOCOL ‘VEILIG WERKEN IN DE RIJSCHOOLBRANCHE’ STAAN DE VOLGENDE VEILIGHEIDSMAATREGELEN VOOR DE RIJSCHOOLSECTOR OPGESOMD

Hieronder vindt u het Nelen COVID 19 protocol voor als wij weer open mogen 

 

Elke instructeur heeft een coronakit bij zich. Hier zitten er een aantal producten die van toepassing zijn bij het COVID 19 protocol.

In het protocol ‘veilig werken in de rijschoolbranche’ staan de volgende veiligheidsmaatregelen voor de rijschoolsector opgesomd.

De rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19.

De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten:

1a Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?

1b Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

2. Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht.

3. Voorafgaand aan de les moeten zowel de leerling als instructeur de handen desinfecteren.

4. Leerling en instructeur dragen mondkapje. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen.

5. Bij binnenkomst in het pand/voertuig graag de handen desinfecteren middels de desinfecterende gel op de balie of in het voertuig.

6. Hoest en nies in jouw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en was jouw handen regelmatig.

7. Na elke les maakt de leerling die gereden heeft alle contactoppervlakken(zoals stuur, versnellingspook, handrem, hendels tbv afstellen stoel, richting aanwijzerhendel enz.) schoon(instructeur/trice ziet er op toe dat dit gebeurt).

Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van de COVID 19 regels.