Rijles in Amsterdam en Purmerend voor autorijbewijs B (ook automaat)

Wil je een autorijbewijs halen en ben je op zoek naar een verkeersschool of rijschool in Amsterdam of Purmerend die goed rijles geeft? Dan ben je bij Verkeersschool Nelen aan het juiste adres. En dankzij onze deskundige rijinstructeurs, hoef je minder rijlessen te nemen en ben je dus goedkoper uit!

Wij geven autorijles in een VW Golf of SEAT Leon. Onze automaat is een Toyota Prius of een SEAT Leon. De lesauto’s zijn voorzien van airco, ABS, stuurbekrachtiging, navigatie en in de winter voorzien van goede winterbanden. In de lesauto’s mag niet worden gerookt. Wij geven rijles voor de personenauto in heel Amsterdam en omgeving zoals Zaandam, Almere, Purmerend, Amstelveen, Badhoevedorp, Volendam noem maar op.

In het kort:

• Vanaf je 16de mag je theorie-examen doen voor het theoriecertificaat voor de personenauto
• Voor het theoriebewijs bij rijbewijs B (personenauto) geven wij klassikale opleidingen waarmee je een grotere slagingskans hebt (door de week ’s avonds of op zaterdag)
• Je mag wel al autorijlessen nemen als je nog geen theoriecertificaat hebt.
• Vanaf 16,5 mag je al starten met autorijlessen in de praktijk
• Vanaf 17 jaar mag je bij het CBR praktijkexamen doen voor het rijbewijs B (zie ook www.2ToDrive.nl)
• Met een van de Nelen pakketten ben je voordeliger uit!
• Wij verzorgen ook spoedopleidingen: haal je rijbewijs in 1 maand, of twee!
• Plan zelf je rijlessen en bekijk je betalingen op Rijlesplanner.nl (incl gratis App)
• Het CBR is de instelling die de Tussentijdse Toets (TTT) en Praktijkexamen B afneemt
• Voordat een praktijkexamen of TTT aangevraagd kan worden moet de leerling de Verkeersschool machtigen op mijn.cbr.nl.
• Wij bieden ook begeleiding aan bij angst om te rijden of andere rijbewijsproblemen.
• Lees hieronder de uitgebreide informatie!

Iets uitgebreider:

Theorieopleiding autorijbewijs B

Wanneer je vlot je rijbewijs wilt halen, is het zeer verstandig en van groot belang dat je  theorie van de verkeersregels al kent. Dan hoeft je instructeur dat immers niet meer in de auto uit te leggen. Je kan dat uiteraard thuis leren door zelfstudie. Uit jarenlange ervaring is echter gebleken dat je een grotere slagingskans hebt, wanneer je een klassikale theorieopleiding volgt. Je wordt dan direct getoetst en krijgt direct uitleg over zaken die je niet begrijpt.

Verkeersschool Nelen in Amsterdam en Purmerend biedt 2 soorten theoriecursussen aan:

Avondcursus (4 avonden in 2 weken):

• Aanvangt: elke 1ste Dinsdagdag van de maand
• Tijdsduur:  van 19.00 tot ca 22.00 op dinsdag-donderdag-dinsdag-donderdag
• Examen:  volgt altijd in de 1ste week na afloop van de theorielessen
• Kosten:  156,- inclusief theorie-examen

Dagopleiding (1 zaterdag):

• Elke maand: De 2e  zaterdag in Amsterdam en de 4de zaterdag in Purmerend
• Tijdsduur:  van 9.00 tot ca 17.00 (incl pauzes waarin wij koffie/thee verzorgen, zelf lunch meebrengen)
• Examen: volgt in de 1ste week na afloop van de theoriecursus
• Kosten: 156,- inclusief theorie-examen

Het theorie-examen bij het CBR wordt door ons aangevraagd voor je. Het examen mag je doen vanaf het moment dat je 16 bent. Van ons krijg je de CBR-oproep voor het examen, welke je samen met je legitimatie meeneemt naar het examen.
Om je theoriecertificaat voor de personenauto te halen, moet je van het deel Gevaarherkenning 13 vragen van de 25 goed hebben, én van het deel Verkeersregels &  Verkeersinzicht 35 van de 40 goed hebben.
Eenmaal geslaagd is je theoriediploma 1,5 jaar geldig. Meer informatie over het theorie-examen vind je uiteraard op www.CBR.nl.

Praktijkopleiding autorijbewijs B

Wanneer je je rijbewijs voor een personenauto (schakelwagen) of automaat wilt halen, heb je verschillende opties. Je kan losse lessen volgen of gebruik maken van een van de voordeelpakketten.

Wanneer het gaat om een voordeelpakket zal er altijd eerst een proefles gedaan worden. In de proefles maak je kennis met je instructeur, krijg je meer informatie, wordt bekeken hoeveel lessen je zo ongeveer nodig hebt tot aan een examen, wordt een Eigen Verklaring  (EV) doorgenomen, teken je de lesovereenkomst van de BOVAG en worden de voorwaarden doorgenomen. Deze proefles van een uur kost slechts €26,-.

De lesovereenkomst met de voorwaarden van het BOVAG garantiefonds biedt zowel de verkeerschool als de leerling een garantie dat afgenomen betaalde pakketten gegarandeerd gelest worden. Meer informatie vind je uiteraard op www.BOVAG.nl .

Naast losse lessen heeft Verkeersschool Nelen ook meerdere voordeelpakketten.

Het Nelen INSTAP-pakket, deze bevat:

  • 1 Theoriecursus, 1 Theorie-examen, 18 uur rijles, 1 Eigen verklaring (=EV, verplicht CBR), 1 Praktijkexamen bij CBR, Afdracht Bovag garantiefonds.
  • Normaal €1323.- nu €999,- (of in 2 termijnen*)

Het Nelen BASIS-pakket, deze bevat:

  • 1 Theoriecursus, 1 Theorie-examen, 30 uur rijles, 1 Eigen verklaring (=EV, verplicht CBR), 1 Praktijkexamen bij CBR, Afdracht Bovag garantiefonds.
  • Normaal €1905,- nu €1550.- (of in 3 termijnen*)

Het Nelen COMPLEET-pakket, deze bevat alle ingrediënten voor je rijbewijs:

  • 1 Theoriecursus, 1 Leerboek inclusief speedtheorie, 1 Theorie-examen, 30 uur rijles, 1 Tussentijdse toets bij CBR (=TTT), 1 Eigen verklaring (=EV, verplicht CBR), 1 Praktijk examen bij CBR, Afdracht Bovag garantiefonds.
  • Normaal €2146,- nu €1790.-  (of in 3 termijnen*)

Het Nelen 10-uurspakket, deze bevat

  • 10 uur rijles
  • Normaal €485,- nu €460.-

* Bij betaling in termijnen berekenen wij €25,- administratie kosten

Nog even wat kleine lettertjes: Pakketten (of termijnen) worden vooruit betaald. Er is geen restitutie (op onderdelen) van deze pakketten. De pakketten zijn na afname 2 jaar geldig en niet overdraagbaar.

Een proefles gaat ook altijd vooraf wanneer mensen een spoedopleiding willen. Het rijbewijs in 4, 6, 8 weken of zelfs in 10 dagen behalen?
Dat kan, echter houdt rekening met examenwachttijd die nodig is om de aanvraag administratief en financieel te verwerken. De wachttijd is gemiddeld 1 maand. Je kunt dus kiezen om de rijopleiding over 1 of 2 maanden te verdelen óf om 10 dagen vóór je examendatum te beginnen. Ons advies en onze voorkeur gaan uit naar de verdeling over 2 maanden, om de simpele reden dat er dan tijd is om een onverwacht zwak punt maximale aandacht te geven. De enige voorwaarde die we stellen is dat je flexibel bent in je lestijden en meerdere dagen overdag kan lessen.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen een goede klik met hun instructeur hebben. Wij hebben meer dan 20 deskundige collega’s verbonden aan onze rijschool dus er is, desgewenst,  altijd een mogelijkheid over te stappen naar een andere instructeur.

Een TussenTijdse Toets is niet verplicht. Deze wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Voor dit proefexamen kun je niet zakken. Wel krijg je een advies van de examinator, waardoor je weet waar je nog aan moet werken. Dan stijgt dus de kans dat je vervolgens in één keer slaagt. Ook kun je tijdens dit proefexamen vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen.

Wanneer je instructeur vindt dat je er klaar voor bent, zal je het praktijkexamen gaan doen voor het B-rijbewijs. Voordat wij een examen voor je kunnen plannen bij het CBR moet je Verkeersschool Nelen machtigen door met je digid in te loggen op mijn.cbr.nl. Op www.CBR.nl vind je ook meer informatie over het machtigen. Als een examen eenmaal aangevraagd is, staat deze vast. Daarom vragen wij de leerlingen altijd de examens te betalen voordat deze geboekt worden. Het invullen van een Eigen Verklaring (EV) is onderdeel van het examen. Deze is bedoeld om te bezien of je gezondheid je deelname aan het verkeer niet in de weg staat.

Je kan al vanaf de leeftijd van 16,5 jaar starten met de autorijopleiding voor autorijbewijs B. Zodra je 17 jaar bent, kun je dan examen doen bij het CBR. Ben je geslaagd dan krijg je een volwaardig, definitief rijbewijs en geen voorlopig rijbewijs. Totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, mag je autorijden mits één van de door jou opgegeven begeleiders naast je zit. De overheid heeft deze mogelijkheid in het leven geroepen met de regeling 2ToDrive. Op www.2ToDrive.nl tref je hier meer informatie over.

Bij elke rijopleiding voor de auto adviseren wij om elke week minimaal 2 lesuren achter elkaar lessen (dus een lesblok van 2 uur te plannen). Dit bespaart je loze tijd t.o.v. een enkel uur (bijvoorbeeld door het plannen van de volgende afspraak) en er is in een langer blok meer mogelijk (denk aan snelwegritten).

Bij aanvang van je rijopleiding krijg je van ons een code toegezonden. Met die code kan je inloggen op www.rijlesplanner.nl . Hier kan je zelf afspraken plannen en je treft hier je lesrooster, facturen,  betalingen en vorderingen. En voor je smartphone kan je ook de bijbehorende gratis RijbewijsApp downloaden. Je treft hierin je hele Rijlesplanner en de app geeft je een kwartier voorafgaand aan je rijles een melding, zodat je niets vergeet!

De meeste rijinstructeurs van onze verkeersschool zijn opgeleid om mensen met faalangst of rijangst te begeleiden. Door een speciale aanpak begeleiden ze je naar het examen voor het autorijbewijs bij het CBR. Ook wanneer je je rijbewijs wel hebt, maar niet goed (meer) durft te rijden, kunnen deze instructeurs je weer op weg helpen. Ook als je bij een ander verkeersschool hebt gelest, kan je bij ons terecht. Daarnaast begeleiden we ook mensen die van het CBR een Rijproef moeten doen, bijvoorbeeld i.v.m. de medische situatie, leeftijd of na een overtreding.

Wanneer je meer informatie wilt of om je in te schrijven voor een rijopleiding bij Verkeersschool Nelen, kan je heel makkelijk je gegevens achter laten via deze site (optie Inschrijven). Er wordt vervolgens op de eerstvolgende werkdag contact met je opgenomen.

Tarieven van theoriecursussen, (proef)lessen, pakketten etcetera vind je op deze site in de pagina Prijzen/Startdata of klik hier op PRIJZEN.

Vind je dit leuk? Je kan ons ook volgen op de social media door te klikken op Facebook of bijvoorbeeld Google+  !