Motor rijles Amsterdam Verkeersschool Nelen

Motorrijlessen! Haal je motorrijbewijs bij Verkeersschool Nelen

Wist U dat wij  motorrijles geven van ’s ochtends 08.00 tot ’s avonds 10.00 uur. Dus ook de werkende Nederlander kan bij Verkeersschool Nelen in Amsterdam en Purmerend het motorrijbewijs halen. Uiteraard houden we wel rekening met de seizoenen!

Wij bieden een betrouwbare en doeltreffende motorrijopleiding onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs. Bij Verkeersschool Nelen in Amsterdam en Purmerend leer je echt motorrijden!

Maar op welke motor mag je dan rijden?

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is uiteraard ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Echter is de minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.
  • Voor alle categorien blijft dat je eerst je theorie certificaat moet behalen.

Theorie voor de motor en examentraining

Omdat de meest leerlingen al een auto- of brommerrijbewijs hebben, is een thuisstudiepakket voor de motortheorie ruim voldoende. Wij verkopen in onze webshop uitstekende theorieboeken en online oefenexamens. Mocht je nog vragen hebben of meer uitleg willen, dan kan je altijd 1 van onze motorinstructeurs boeken voor een uur theorieles.

Voor het aanvragen van een theorie-examen helpen wij u uiteraard graag!

De Praktijkopleiding en de examens van het motorrijbewijs

Verkeersschool Nelen Amsterdam en Purmerend geeft motorrijles met de beste motorinstructeurs en afgestemde lesmotoren voor alle categorieën. Niet voor niets hebben wij de naam dat voor zo velen het succesvolle “motorleven” bij ons is begonnen.

Voor het motorrijbewijs dien je twee praktijkexamens af te leggen;

1. Het praktijkexamen “Voertuigbeheersing” . Tijdens de motorrijlessen van deze module leer je de motor te beheersen op het oefenterrein naast Verkeersschool Nelen. Je leert twaalf bijzondere verrichtingen waarvan er op het examen 7 worden gevraagd te laten zien.

2. Het praktijkexamen “Verkeersdeelneming” . Tijdens de motorrijlessen van deze module leer je veilig met de motor door het verkeer te rijden. Je doet ervaring op in alle verkeerssituaties.


Je kunt uiteraard zelf kiezen wat voor soort praktijkopleiding je wilt volgen

Spoed of regulier, alles is mogelijk.

Tijdens de opleiding gebruik je je eigen goedgekeurde, beschermende kleding. Mocht je dat niet hebben, dan hebben wij een assortiment beschermende kleding en helmen waar je kosteloos gebruik van kan maken.

Informeer naar de beschikbaarheid op 020-6633773 (Amsterdam) of 0299-223377 (Purmerend).