Snel en handig op je scooter door de stad? Haal bij Nelen A'dam je brommerrijbewijs (ook voor scooter)! Haal jij dit bromfietscertificaat in 1 dag bij ons?

Brommerrijbewijs / Scooterrijbewijs (AM)

Het Rijbewijs AM

Snel en handig op je scooter, brommer of snorfiets door de stad? Daar heb je veelal het rijbewijs AM voor nodig (ook wel scooterrijbewijs, bromfietsrijbewijs  brommerrijbewijs of bromfietscertificaat genaamd). Mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto) hebben automatisch het brommerrijbewijs en hoeven dus niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Om dit rijbewijs te halen, haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer.

* Theorie-opleiding en theorie-examen bromfietscertificaat

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat je een grotere slagingskans hebt, wanneer je een klassikale theorieopleiding volgt. Je wordt dan direct getoetst en krijgt direct uitleg over zaken die je niet begrijpt. Hierdoor zal je ook nog eens minder brommerrijlessen nodig hebben. Verkeersschool Nelen biedt hiervoor de volgende theoriecursus aan:

Bromfiets theorieles en theorie examen, vanaf 15,5 jaar

  • Elke maand:         De 1ste  zaterdag in Amsterdam en de 3de zaterdag in Purmerend
  • Tijdsduur:            09.00 tot ca 16.00 uur (incl pauze met koffie/thee, zelf lunch meenemen)
  • Examen:                Altijd in de week volgend op de theoriecursus
  • Kosten:                  92,- inclusief theorie-examen bij het CBR
  • Tip:                        bereid je nóg beter voor met de boeken/CD-roms uit onze webshop!.

Het bromfietstheorie-examen bij het CBR wordt door ons aangevraagd voor je. Het bromfietstheorie examen mag je doen vanaf het moment dat je 15,5 bent. Van ons krijg je tijdens de cursus een oproep welke je samen met je legitimatie meeneemt naar het examen. Je krijgt 50 vragen waarvan je er 44 goed moet hebben. Je krijgt de examenuitslag direct met korte toelichting op de vragen die fout beantwoord zijn.

* Praktijk-opleiding en praktijk-examen bromfietscertificaat

Wanneer je de theorie van het bromfietscertificaat  hebt behaald, mag je vanaf je 16de verjaardag beginnen aan scooterrijlessen.

Verkeersschool Nelen verzorgt altijd eerst een proefles/intake voor de bromfietsopleiding. Deze les duurt ca. 1 uur en kost 26 euro. Onze ervaren bromfietsinstructeurs kunnen dan zien hoe handig je bent met de scooter en hoe je verkeersinzicht is. Hiermee kan hij ook vast stellen in hoeveel rijlessen je het AM-rijbewijs kan halen. Waar vooral veel gebruik van wordt gemaakt is onze dagopleiding. Voor deze dag betaal je de vaste prijs van 252 euro. Je krijgt dan een spoedopleiding met  scooter praktijkles en praktijkexamen bij het CBR.

Op deze dag volg je, mogelijk samen met ander leerlingen, 3 uur lang  scooterrijlessen in de praktijk. Al onze scooters en brommers zijn  uiteraard goedgekeurd en voldoen aan de eisen van het CBR. Wij hebben op de verkeersschool uiteraard beschermende kleding. Wij vragen je wel om zelf hoge stevige schoenen te dragen. Als je wilt mag je een eigen (goedgekeurde!) helm dragen. Uiteraard hebben wij ook voor elke leerling een geschikte helm.

Aansluitend doe je op dezelfde dag het praktijkexamen bromfiets bij het CBR. Het bromfietspraktijkexamen bij het CBR wordt door ons aangevraagd voor je. Het brommerexamen mag je doen vanaf het moment dat je 16 bent. Van ons krijg je een oproep, welke je samen met je legitimatie en het bewijs dat je geslaagd bent voor de brommertheorie, meeneemt naar het examen. Het brommerexamen duurt ca 45 minuten.

Wanneer je slaagt kan je de eerste volgende werkdag naar je eigen gemeente om je bromfietsrijbewijs aan te vragen. Aldaar zal in de computer geregistreerd staan dat je bent geslaagd voor je scooterrijbewijs. Je neemt dan geldige legitimatie, pasfoto’s en geld mee.

Op www.CBR.nl tref je uiteraard meer informatie rondom het brommerexamen, zowel theorie als praktijk.

Prijzen van onze brommeropleiding en de aparte onderdelen vind je onder de buttonPrijzen

Om je aan te melden voor de theorie en/of praktijk van deze opleiding kan je klikken op Direct Online Inschrijven. Er wordt uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je gezocht!

Vind je dit leuk? Deel dit dan gerust via de social media. De knoppen hiervoor vind je rechtsboven!