BE-opleiding, BE-rijles, BErijbewijs, E achter B-rijbewijs, auto met aanhanger in Amsterdam, opgeleid bij Verkeersschool Nelen.

Caravan of aanhanger rijbewijs B E bij Nelen Amsterdam en Purmerend

Aanhanger rijbewijs achter de personenauto, E achter B

Om in het bezit te komen van dit aanhanger rijbewijs moet er 1 examen worden afgelegd: een praktijkexamen “B/E “.
Op het rij-examen  moet u aantonen dat u voldoende kundig bent om zelfstandig met een auto met aanhanger of caravan aan het verkeer deel te nemen en daarmee te manoeuvreren.

Vooral de bijzondere verrichtingen vereisen de nodige aandacht. Tijdens de aanhangerrijlessen leren wij u bij Verkeersschool Nelen Amsterdam en Purmerend perfect met de auto en aanhangwagen om te gaan.

Het BE rijbewijs behalen? Het kan in 1 dag…!

Naast de datum voor een dagopleiding met aansluitend het praktijkexamen, spreken wij ook een datum voor de intake af. Deze is inbegrepen in ons BE Pakket.
In een rijtest van twee uur beoordelen wij  jouw vaardigheden en maak je kennis met de instructeur en het voertuig. Hierdoor kunnen wij inschatten of het behalen van je aanhanger rijbewijs in 1 dag te doen is.
Het BE pakket kost € 599,-. (2 uur intakeles, 6 uur rijles op dagopleiding, praktijkexamen)

U mag met uw rijbewijs B (personenauto) alleen, aanhangers en caravans voortbewegen onder de volgende voorwaarden!

Rijbewijs B geeft uitsluitend de bevoegdheid om een personenauto te besturen met een aanhangwagen of caravan waarvan het ledig gewicht + het laadvermogen minder is dan 750 kg. In bepaalde gevallen is het bovendien toegestaan om een zwaardere aanhangwagen voort te bewegen dan 750 kg met alleen rijbewijs B, maar wel gebonden aan twee voorwaarden:

1. Het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen of caravan mag niet meer bedragen dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig.
2. Het ledig gewicht + het laadvermogen van het trekkend motorvoertuig en de aanhangwagen of caravan samen mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

Prijzen rijlessen en rijexamen aanhanger rijbewijs

Onze prijzen kunt u vinden onder de button “Prijzen