D1 busrijbewijs / lichte bus / grote personenauto, taxibusje, rijles in Amsterdam en Purmerend Vakbekwaamheid, code95, nascholing, beroepschauffeur.

D1-rijbewijs / lichte busrijbewijs / taxibus

De opleiding D1:

Wil je een lichte bus of een grote personenauto (zoals een grote taxibus) besturen? Dan heb je een D1 rijbewijs nodig. Met het D1 busrijbewijs mag je een motorvoertuig besturen bestemd voor personenvervoer van meer dan 8 personen en tot maximaal 16 zitplaatsen (zonder de bestuurder). De bus mag maximaal 8 meter lang zijn. Je mag opdit rijbewijs ook nog een aanhangwagen meerijden met een maximaal toegestane massa van maximaal 750 kg (bij zwaarder is rijbewijs D1E nodig).

Om aan de opleiding voor het busrijbewijs D1 te kunnen beginnen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B én dien je ouder dan 21 jaar te zijn (ouder dan 18 met code 95). De opleiding voor het rijbewijs D1 bestaat uit drie fases:

Fase 1: Verklaring van geschiktheid

Om een examen te kunnen aanvragen dien je een volledig ingevulde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag in te leveren. Dit geneeskundig verslag wordt opgemaakt door een ARBO arts die gecertificeerd is om deze keuringen te verrichten. Iedere maand komt deze arts 1 dag bij ons om rijbewijskeuringen te verrichten. Als de medische afdeling van het CBR jouw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvang je een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is.

Fase 2: Het theoretische gedeelte D1 (zonder code 95)

Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je eerst 2 theorie-basiskwalificaties  halen:

•RV1 light (deel 1: Verkeer & Techniek)
•R2D  (deel 2: Administratie Personenvervoer)

Onze theorie-opleidingen starten elke maand en sluiten volledig aan aan de eisen van het CBR/CCV.  De dagopleiding van Verkeersschool Nelen:

  • RV1: 4 lesdagen in een tijdsbestek van 2 weken, tijden:  10.00-16.00 uur
  • R2D: 2 lesdagen in één week, tijden: 10.00 – 16.00 uur

De examens zullen kort na afloop van de cursus plaatsvinden op het CBR, Naritaweg 150 te Amsterdam.

Fase 3 :De praktijk opleiding voor het D1-rijbewijs

Een intake is belangrijk om te bepalen of ons basispakket voldoende is om het D1 rijbewijs te kunnen behalen.

Basispakket D1-rijbewijs € 2.446,80 inclusief:

• 13 lesuren
• medische keuring met Eigen Verklaring
• praktijkexamen
• leermateriaal theorie
• opleiding theorie
• de theorie-examens RV1light en R2D
• btw

Vakbekwaamheid Code 95 (mag vanaf 18jr): Als je het rijbewijs D1 ook beroepsmatig wilt gebruiken, moet je ook in het bezit zijn van Vakbekwaamheid Code 95. Om in het bezit van deze Code 95 te komen moet u naast de examens deel 1 Verkeer/Techniek en deel 2 administratie Personenvervoer, ook het theorie-examen deel 3 V3D Administratie én twee praktijktoetsen ( de praktische toets en de toets besloten terrein) positief hebben afgerond.

Aansluitend kunt u bij ons ook het D1E-rijbewijs halen (aanhanger achter D1)

Bent u een verkeersschool en (tijdelijk) op zoek naar een volledig ingerichte D1 lesbus die u kunt huren (met uiteraard dubbele bediening)? Wij verhuren de D1 ook. Neem contact op voor meer informatie en tarieven.

Prijzen rijlessen en examen Busrijbewijs D1 Amsterdam of Purmerend

Onze prijzen kunt u vinden onder de button “Prijzen

Vind je dit leuk? Deel dit dan gerust via de social media. De knoppen hiervoor vind je rechtsboven!