Touringcar, busopleiding, busrijles, busrijbewijs, buschauffeur in Amsterdam, opgeleid bij Verkeersschool Nelen.

Rijles en Praktijkexamen Autobus/touringcar Amsterdam en Purmerend

Autobus/touringcar praktijkopleiding

Voordat u de opleiding zult u een medische keuring moeten doen bij een arbo-arts. Het CCV  stelt deze keuring verplicht voor iedere kandidaat welke het groot rijbewijs wilt behalen. Wij adviseren om deze keuring gelijk aan het begin van de opleiding te doen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De keuring wordt afgenomen op de verkeersschool. Een afspraak kunnen wij direct voor u maken.

De praktijklessen

Hoeveel rijlessen u nodig heeft, is vooraf natuurlijk niet te zeggen. Daarom spreken we graag eerst een intake (een les van 2 uur) af, waarna onze instructeur een goed advies kan geven over het te volgen lesprogramma tot aan het examen. Het afgesproken lesprogramma en de examendatum kunnen direct na de intake worden vastgelegd. Zo weet u direct waar u aan toe bent en wat de totale kosten voor u zullen zijn. Verkeersschool Nelen geeft altijd les in lesblokken van (minimaal) twee uur.

Het praktijkexamen

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren (kenteken en rijbewijs). Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen.Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens kunt u te maken krijgen met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer. Het examen duurt maximaal 85 minuten.

De rijopleiding behoort tot de erkende opleidingen voor ESF Subsidie. Transport-en bus bedrijven kunnen via Stichting Logistiekfonds Nederland deze subsidie aanvragen. Onze medewerkers kunnen u uiteraard hierin adviseren en ondersteunen.

Prijzen rijlessen en rijexamen autobus/touringcar Amsterdam en Purmerend

Onze prijzen kunt u vinden onder de button “Prijzen