Vrachtwagen, vrachtwagenopleiding, vrachtwagenrijles, vrachtwagenrijbewijs, vrachtwagenchauffeur, vrachtwagenmet aanhanger in Amsterdam, opgeleid bij Verkeersschool Nelen.

Rijles Aanhanger achter vrachtwagen Amsterdam en Purmerend

Vrachtauto met aanhanger / Trekker-oplegger / Trailer CE

Chauffeurs die achter de vrachtauto een aanhangwagen c.q. trekker met oplegger / trailer willen voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, zijn verplicht het rijbewijs E bij C te halen.

Om in het bezit te komen van het rijbewijs vrachtauto met aanhanger moet er één examen worden afgelegd: het praktijkexamen CE. U hoeft geen theorie meer te behalen. Wel zult u opnieuw een medische Eigen Verklaring moeten invullen, echter hoeft u niet meer langs de arbo-arts. De praktijkopleiding kan starten zodra u in het bezit bent van uw vrachtauto rijbewijs. Hoeveel rijlessen er nodig zijn wordt mede bepaald door de intake die Verkeersschool Nelen in overleg met u zal inplannen en welke 2 uur zal duren.

Direct daarna kunt u een lesprogramma en praktijkexamen vastleggen zodat u meteen weet waar u aan toe bent en wat de opleiding zal gaan kosten. Ook kunt u gelijk een Eigen Verklaring invullen welke wij opsturen naar het CBR.

Het Praktijkexamen

Bij het examen E bij C komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet u uw vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours a, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons. Het examen duurt maximaal 85 minuten.

De rijopleiding behoort tot de erkende opleidingen voor SOOB Subsidie. Transport-en bus bedrijven kunnen via Stichting Logistiekfonds Nederland deze subsidie aanvragen. Onze medewerkers kunnen u uiteraard hierin adviseren en ondersteunen!

Prijzen CE Amsterdam en Purmerend

Onze prijzen kunt u vinden onder de button “Prijzen